virus Trojan-spy.Win32@mx

Vragen en antwoorden over het gebruik van allerhande internettoepassingen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Imke
Berichten: 1824
Lid geworden op: 07 mei 2006, 16:04
Locatie: tussen oost en west

virus Trojan-spy.Win32@mx

Bericht door Imke » 01 okt 2007, 13:37

M'n computer maakt melding van het virus Trojan-spy.Win32@mx en beveelt aan programma's te downloaden. Ik scande m'n pc met panda 2007 en die vindt hem niet. Kan iemand mij raad geven?

miaauw

Bericht door miaauw » 01 okt 2007, 14:34

hoe krijg je deze melding?
via een pop-up?

Is je panda volledig geupdate?

Zijn nogal relevante vragen , wat je altijd kan doen is op de website van microsoft de naam van het virus intypen, dan zal je vast wel een patch vinden om dit te verwijderen, mocht het zich effectief bevinden op je pc.

Greetz Miaauw

080430

Bericht door 080430 » 01 okt 2007, 17:24

de faqman op http://www.computeridee.nl/faqman_antwoord.jsp?faqid=201121 schreef:Dat ligt aan (1) welk programma deze melding veroorzaakt en aan (2) op welk moment de melding wordt getoond. Hierbij is het maakt het in principe niet uit door welk computervirus u wordt lastiggevallen, want dat het om een computervirus gaat had u natuurlijk wel begrepen. Toch? Enfin, als de melding wordt veroorzaakt door uw virusscanner dan is dat niet iets om u druk over te maken, want dat betekent dat de beveiliging in ieder geval goed is geregeld en dat het computervirus geen kans krijgt om zichzelf te installeren. Als de melding optreedt tijdens een bezoek aan een website, dan weet u in ieder geval wie er verantwoordelijk is voor de onderschepte infectie. Ook kan een 'vermomd' multimedia-bestand proberen om uw PC te infecteren, waarbij voornamelijk de P2P-netwerken worden gebruikt om computervirussen te verspreiden. Maar zolang de infectie nog wordt tegengehouden, is er nog steeds niets aan de hand... Dat wordt echter anders op het moment dat de meldingen spontaan optreden terwijl u 'gewoon' aan het werk bent. Dan namelijk is uw PC reeds geïnfecteerd en dan is het tijd voor andere maatregelen. In eerste instantie moet u, als gebruiker 'Administrator', in 'Veilige Modus' inloggen. Windows wordt dan wat 'kaler' opgestart en mogelijk is dat voldoende om het computervirus nog nét niet te activeren. Als zodanig ingelogd, laat u dan de PC helemaal onderzoeken op de aanwezigheid van computervirussen. Als dat voldoende is dan bent u klaar... En anders dan moet u – in tweede instantie – een speciale 'removal tool' van internet downloaden, waarmee u dat ene hardnekkige computervirus kunt verwijderen van uw PC.
Geplaatst na 1 minuut 51 seconden:

Dit is geen echt virus, zie hier hoe je er vanaf kan geraken.

Gebruikersavatar
cactus
Berichten: 2249
Lid geworden op: 07 mei 2006, 11:21
Locatie: Leuven
Contacteer:

Bericht door cactus » 01 okt 2007, 20:54

Cyber schreef:Dit is geen echt virus, zie hier hoe je er vanaf kan geraken.
:shock: :roll: Jawadde, simpel is anders he Cyber?
"every new beginning comes from some other beginnings end"
(semisonic)
www.casacampello.be

Gebruikersavatar
Imke
Berichten: 1824
Lid geworden op: 07 mei 2006, 16:04
Locatie: tussen oost en west

Bericht door Imke » 02 okt 2007, 12:04

Inderdaad.
Ik vond gisteren de tijd niet meer, maar probeer het zo vlug mogelijk te doen.

Plaats reactie