mp3

Vragen en antwoorden over het gebruik van allerhande internettoepassingen.
Gebruikersavatar
linda louisa
Berichten: 5376
Lid geworden op: 19 mei 2004, 18:02
Locatie: Antwerpen

mp3

Bericht door linda louisa » 09 aug 2007, 13:46

ok ik wilde nog effe rap een mp3spelerke halen bij den Blokker van 256 MB. Niet meer te vinden natuurlijk, enkel nog 512MB. En dat kan ik niet gebruiken op mijn computer omdat ik dan de mededeling krijg dat mijn geheugen niet groot genoeg is :shock:.


Aangezien een nieuwe computer of computer verzwaren niet meer zal lukken voor morgen, is dit waar, kan dit????


linda
"This hole in my heart is in the shape of you and no-one else can fit it.
Why would I want them to?"
Jeanette Winterson

Annie Hall

Re: mp3

Bericht door Annie Hall » 09 aug 2007, 13:52

linda louisa schreef:ok ik wilde nog effe rap een mp3spelerke halen bij den Blokker van 256 MB.
Euh, je vraag kan ik niet beantwoorden, maar wij hebben ooit zo'n goedkoop mp3-spelertje gekocht bij Blokker, en hebben daar een hele slechte ervaring mee gehad.
Het eerste verloor stroom, zelfs als je het niet gebruikte waren de batterijen telkens meteen plat. Over het omruilen werd héél erg moeilijk gedaan (heb destijds een klacht ingediend over de manier waarop we werden behandeld). Uiteindelijk kregen we een andere speler, die thuisgekomen hetzelfde probleem bleek te hebben. Toen heb ik het maar opgegeven, maar ik zou geen electrische apparaten meer kopen bij Blokker.

En by the way, neen, ik denk niet dat je een zwaardere computer moet hebben omdat je een mp3-speler met meer geheugen gebruikt. Maar ik ben geen specialist terzake, dus dat laat ik hier beter aan anderen over.
Laatst gewijzigd door Annie Hall op 09 aug 2007, 13:55, 1 keer totaal gewijzigd.

miaauw

Bericht door miaauw » 09 aug 2007, 13:54

kijk eens even bij kruidvat, daar zou je ze nog moeten vinden .

Gebruikersavatar
cactus
Berichten: 2249
Lid geworden op: 07 mei 2006, 11:21
Locatie: Leuven
Contacteer:

Bericht door cactus » 09 aug 2007, 13:55

Heel onwaarschijnlijk vind ik dat. Nooit van gehoord, welke computer is dat? Ik zie niet in wat de "grootte" van een usb-stick te maken heeft met je geheugen van je PC. Je zit toch toevallig niet meer met win98 ofzo he, dat ondersteunt USB 2.0 nl. niet, het is het enige geval in hetwelke ik me persoonlijk zo'n soort probleem kan indenken.

C
"every new beginning comes from some other beginnings end"
(semisonic)
www.casacampello.be

miaauw

Bericht door miaauw » 09 aug 2007, 14:02

win 98 second en millenium my dear :wink:

Gebruikersavatar
linda louisa
Berichten: 5376
Lid geworden op: 19 mei 2004, 18:02
Locatie: Antwerpen

Bericht door linda louisa » 09 aug 2007, 14:11

neenee heb xp en toch horo, het komt er op. Mijn zoon heeft een aantal maanden zo'n zware gekocht (512) bij den Blokker (btw) en toen kwam at er op, hij is hem toen gaan ruilen (onmiddellijk gebeurd) voor een 256 en toen lukte het wel dus tzal wel waar zijn zeker.

Op mijn computer gekeken bij configuratiescherm, systeemeigenschappen, kloksnelheid 256MB en daar ligt"het aan, zegt een "computerdeskundige" :roll:



linda
"This hole in my heart is in the shape of you and no-one else can fit it.
Why would I want them to?"
Jeanette Winterson

miaauw

Bericht door miaauw » 09 aug 2007, 14:15

je draait xp dus een cpu met 256 mhz?

enfin, hoe instaleer je dat ding? in principe moet dat gewoon als opslagdevice dienen he, en je kan toch ook een externe schijf gebruiken van meerdere gig's zou ik vermoeden?

als je zo'n ding zonder cd gewoon inplugt in de usbpoort dat zou dat moeten verschijnen als "externe schijf" en dan zou je (technisch gesproken) gewoon je mp3's daarop moeten kunnen kopieeren.

Greetz Miaauw

Gebruikersavatar
linda louisa
Berichten: 5376
Lid geworden op: 19 mei 2004, 18:02
Locatie: Antwerpen

Bericht door linda louisa » 09 aug 2007, 14:19

miaauw schreef:je draait xp dus een cpu met 256 mhz?


Greetz Miaauw

nee op 995 MHZ, 256 MB (zo staat het er)

en de rest van de uitleg in plain nederlands please. Dus jij zegt kopen dat ding van 512 MB en toch proberen 8)


of zeg je dat nou niet?


linda
"This hole in my heart is in the shape of you and no-one else can fit it.
Why would I want them to?"
Jeanette Winterson

Gebruikersavatar
cactus
Berichten: 2249
Lid geworden op: 07 mei 2006, 11:21
Locatie: Leuven
Contacteer:

Bericht door cactus » 09 aug 2007, 14:21

Kloksnelheid 256 MB? :D Sorry LL dat kan niet, kloksnelheid wordt uitgedrukt in GHz. en zal normaal een waarde hebben tussen de 1 en de 4, maar dat heeft geen belang.

Als je computer maar 256MB systeemgeheugen heeft (want dat zal het wss wel zijn, beter bekend als "RAM"), dan mag je eigenlijk van geluk spreken dat je Windows XP überhaupt start. Dat is gewoon te weinig, dat geheugen zit boemvol. Zeker als je nog ergens een antivirus draaien hebt en dergelijke.

Probeer eens je antivirus uit te schakelen en zie wat het dan geeft. Maar in ieder geval, daar moet je echt RAM bijsteken om deftig te kunnen werken hoor.

C
"every new beginning comes from some other beginnings end"
(semisonic)
www.casacampello.be

miaauw

Bericht door miaauw » 09 aug 2007, 14:23

xp kan gedraaid worden vanaf 128 mb, helaas is het dan ook alles wat het doet met dat aantal geheugen.

Enfin, ik vermoed ook , dat als je alle andere processen zou stilleggen (antivirus, firewall, msn en alle andere bs die bij het starten van je pc mee opstart) dat het wel zou lukken met die stick van 512 mb, maar het is en blijft een maybe.

(dus kruidvat zou ik zeggen)

Greetz Miaauw

Gebruikersavatar
linda louisa
Berichten: 5376
Lid geworden op: 19 mei 2004, 18:02
Locatie: Antwerpen

Bericht door linda louisa » 09 aug 2007, 14:23

euh schattebol dat staat er wel degelijk zo "kloksnelheid 995Mhz, 256Mb" en dat geheugen bijsteken gaat dat zomaar?


linda
"This hole in my heart is in the shape of you and no-one else can fit it.
Why would I want them to?"
Jeanette Winterson

miaauw

Bericht door miaauw » 09 aug 2007, 14:25

vertaling,
processorsnelheid 995 mhz
geheugen in de pc aanwezig 256 mb, en ja je kan gewoon "lattekes" bijsteken hoor (maar je moet de juiste wel nog vinden natuurijk he)

Greetz Miaauw

Gebruikersavatar
linda louisa
Berichten: 5376
Lid geworden op: 19 mei 2004, 18:02
Locatie: Antwerpen

Bericht door linda louisa » 09 aug 2007, 14:27

miaauw schreef: (maar je moet de juiste wel nog vinden natuurijk he)

Greetz Miaauw

goed hoor een mens waterachtig maken en dan zoiets zeggen :wink: en nu waar vind ik die dan? Wss niet bij de HUBO?


zoen

linda
"This hole in my heart is in the shape of you and no-one else can fit it.
Why would I want them to?"
Jeanette Winterson

Gebruikersavatar
cactus
Berichten: 2249
Lid geworden op: 07 mei 2006, 11:21
Locatie: Leuven
Contacteer:

Bericht door cactus » 09 aug 2007, 14:28

Geheugen bijsteken is niet moeilijk, gewoon, de kast openen, latje erinduwen, bak terug toe, maar er zijn veel types geheugen, het geheugen dat je koopt moet "passen" op je moederbord. Het type geheugen kan je opvragen via een aantal tools, bvb "Aida32" of "Sandra". het is belangrijk om dat te weten voor je naar de computerboer stapt.




hier te downloaden

C
Laatst gewijzigd door cactus op 09 aug 2007, 14:31, 1 keer totaal gewijzigd.
"every new beginning comes from some other beginnings end"
(semisonic)
www.casacampello.be

miaauw

Bericht door miaauw » 09 aug 2007, 14:28

kanekkik van hier uit niet zien welk type ram dat is he, gewoon eens navragen bij degene vanwaar de pc komt, meestal hebben die dat liggen, zoniet ken het type en search Ebay!

(of wrijf cyber eens over zijne knie volgens mij heeft die nog ergens voorrraad dacht ik overtijd te lezen)

Greetz Miaauw

Gebruikersavatar
linda louisa
Berichten: 5376
Lid geworden op: 19 mei 2004, 18:02
Locatie: Antwerpen

Bericht door linda louisa » 09 aug 2007, 14:37

bedankt voor de antwoorden, als ik er aan begin, laat ik me door jullie begeleiden, hoor.


oja Kruidvat, niets te vinden!


zoen

linda
"This hole in my heart is in the shape of you and no-one else can fit it.
Why would I want them to?"
Jeanette Winterson

miaauw

Bericht door miaauw » 09 aug 2007, 14:38

carrefour?

080502a

Bericht door 080502a » 09 aug 2007, 15:33

Miaauw en Cactus, jullie zijn echt grappig!?

miaauw

Bericht door miaauw » 09 aug 2007, 15:34

:?: :?:

oe????

Ik dacht dat ik een "kattige kat" was?
:wink:

Gebruikersavatar
cactus
Berichten: 2249
Lid geworden op: 07 mei 2006, 11:21
Locatie: Leuven
Contacteer:

Bericht door cactus » 09 aug 2007, 15:47

Ik ben alleen de leukste thuis als Miaauw weg is en als de vuilbak buiten staat. :wink: Maare, in dit geval proberen we toch maar gewoon iemand te helpen met een praktisch probleem he, "waterigen"... En dat zonder door te verwijzen naar andere fora! Dat is kunnen he kerel! ;-)

C
"every new beginning comes from some other beginnings end"
(semisonic)
www.casacampello.be

Plaats reactie